parallax background

Aparat dentar fix safir

 

Estetica este o componenta foarte importanta in alegerea tipului de aparat dentar.

Elementele componente ale aparatului sunt reprezentate de: bracketi, fir ortodontic, elastice, inele.

Drept urmare, aparatul dentar fix cu bracketi realizati din cristale de safir este aproape invizibil, oferind pacientilor un confort fizionomic deosebit.

Bracketi sunt atasati separat pe fiecare dinte utilizand un ciment special iar firul ortodontic leaga bracketii cu ajutorul unor elastice.

Firul ortodontic folosit in cazul aparatelor de safir poate fi cat mai putin vizibil (arc metalic acoperit de teflon) sau se poate folosi chiar si arcul metalic. In imaginea prezentata arcul superior este fizionomic iar cel inferior metalic.

De obicei elasticele folosite pentru sustinerea firului ortodontic sunt transparente.

In plus, la nivelul molarilor se aplica inele pentru o mai buna stabilitate a aparatului.

Acest tip de aparat este ideal pentru adulti, intrucat ofera un aspect placut, mai mult usor de purtat si confortabil in acelasi timp.

Aparatele dentare fix safir:

Estetic. Aproape invizibil, fiind indicat pacientilor care doresc un tratament ortodontic comod, eficient si invizibil.

Rezistent. Fiind de 9 ori mai dur decat bracketul metalic si al doilea in clasamentul celor mai dure minerale, dupa diamant;

Confort. Nu creeaza alergii sau disconfort, adaptarea realizandu-se destul de usor;

Bracketii din safir utilizati de Clinica Dentara Migali sunt de dimensiuni reduse, mai rotunjite si confortabili.

Usor de igienizat. In cazul bracketilor din safir placa bacteriana nu adera de acestia;

Increderea in sine. Nu afecteaza viata sociala si nici increderea in sine. Se poate spune ca actioneaza in tacere, fara sa deranjeze, permitand pacientilor sa isi desfasoare activitatea in mod normal;

Se poate aplica la atat la adolescenti cat si la adulti.

Dupa aplicarea aparatului in cavitatea bucala, apare senzatia de presiune la nivelul dintilor si in primele zile apare un disconfort, sub forma de tensiune. In cazul in care tensiunea se amplifica puteti lua antialgice usoare. Veste buna este ca tensiunea dispare la cateva zile de la aplicarea aparatului. Senzatia de tensiune se va resimti dupa fiecare activare a aparatului.

Igiena este deosebit de importanta, deoarece aparatele prin constructia lor favorizeaza retinerea alimentelor pe suprafata aparatului cat si a dintilor. Este necesara realizarea periajului de minim 2/zi, dimineata si seara, cu periuta dentara (manuala sau electrica). La sfarsitul periajelor, cat si tuturor meselor clatiti energic gura cu apa potabila. Seara, inainte de culcare, suplimentati curatarea cu periuta interdentara (se achizitioneaza de la farmacie) si apa de gura. Periajul cu periuta interdentara se realizeaza pe suprafatele pe care sunt aplicate componentele aparatului (fetele dintilor superiori si inferiori care privesc spre obraji) si pe suprafetele dintre dinti. Periuta interdentara va actiona in jurul bracketului de pe suprafata dintelui pana la indepartarea in totalitate a alimentelor si a placii bacteriene.

Dieta: ca prima regula, evitati alimentele dure sau lipicioase, ce pot distruge componente ale aparatului si in general sunt si nesanatoase ( guma de mestecat, bomboane, caramele, cipsuri, alune, nuci, sticksuri, coaja de paine). A doua regula este sa nu muscati, ci rupeti / taiati in bucati alimentele si le mestecati in zona maselelor. Nerespectarea acestor indicatii poate duce la deteriorarea aparatului, consecintele fiind prelungirea in timp a tratamentului si costuri financiare mai mari.

Imediat dupa aplicarea sau chiar la cateva zile elementele aparatului fix pot provoca leziuni ale partilor moi (obraji, buze, limba). In aceasta situatie pacientul va folosi ceara speciala, pe care o va aplica pe elementele aparatului care provoaca leziuni. In situatia in care persista jena si dupa aplicarea cerii, contactati medicul ortodont pentru a indeparta cauza (se taie sarma, se aplatizeaza, etc.).

Controlul si activarea se face la 4 – 6 saptamani.


Cere sfatul specialistului ortodont:

Dr. Andreea Dodi

Medic specialist ortodont


Specializare:

“Ortodontie si ortopedie dentofaciala”

Sunteti de acord cu politica de confidentialitate conform GDPR?
 

Prezentare aparat dentar fix safir:

 

 
Prezentare-Aparat-fix-safir-1---Migali-Dental-Clinic-compressorPrezentare-Aparat-fix-safir-2-Migali-Dental-Clinic-compressor
 
Programari online
error: Content is protected !!