Aparatele ortodontice functionale
October 24, 2017
Cauzele anomaliilor dento-maxilare
October 24, 2017

Cat de important este zambetul unei persoane?

Zambim in 19 feluri diferite, depinzand de situatie: uneori zambim in semn de salut, alteori zambim in semn de intelegere etc. Aceste 19 zambete sunt impartite in doua mari categorii: “zambete politicoase”, ce necesita mai putini muschi faciali si “zambete sincere”, ce necesita aproape dublul muschilor faciali utilizati in zambetele politicoase. Indiferent de modul de a zambi sigur e necesar sa ai un zambet frumos, usor de remarcat si placut mai ales daca te afli intr-o prima etapa a conversatiei.

Zambetul este si expresia faciala cea mai usor de recunoscut – se spune ca poate fi observata de la aproximativ 90 de metri, ceea ce e un pic cam prea aproape daca lucrul acesta nu-ti convine.

Femeile zambesc mai des decat barbatii iar conform unui studiu al Orbit Complete s-a demonstrat ca zambetul e mai atragator decat machiajul si ca 69% dintre oameni prefera o femeie cu zambetul pe fata in detrimentul unei femei machiate.

Fig.1 Caz clinic Dr. Andreea Dodi

Asociat cu zambetul , mai important atat pentru sanatate, starea de bine si longevitate, rasul este cel mai bun medicament pentru trup si pentru suflet, recomandat tuturor si in orice cantitate. Exista si Gelotologia daca va vine sa credeti, stiinta rasului, care-l recomanda ca terapie, aplicata in cabinetele medicale sau in cluburile de Ras (si sunt destule, aproximativ 6000) in intreaga lume.

Autor: Dr. Andreea Dodi – Medic Specialist ortodont

Programari online
error: Content is protected !!